Особливості психологічного благополуччя особистості в умовах організаційної діяльності - Доліба, Олена Романівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Магістерське дослідження присвячено теоретичному аналізу до розуміння психологічного благополуччя; емпіричному дослідженню особливостей психологічного благополуччя та його зв’язку з рисами особистості як представника певної організації. Використовувались психодіагностичні методики: шкала психологічного благополуччя К. Ріфф, методика «Якоря кар’єри»; методика діагностики здатності до самоуправління М.М. Пейсахова; тест-опитувальник саморганізації діяльності (ОСД); тест на здатність працювати в команді; методика діагностики задоволеності життям Е.Дінера. Зроблено висновок, що переживання особистістю психологічног благополуччя та задоволеності нею життям пов’язане з її ставленням до діяльності, здатністю до її організації та цінностями, які особистість вважає власними у професійній діяльності та кар’єрі, що в цілому підтверджує гіпотезу нашої магістерської роботи.
Keywords: психологічне благополуччя; задоволеність життям; самоуправління; самоорганізація; команда