ФОРМУВАННЯ ІНТЕРЕСУ ДО НАВЧАННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ У ПЕРІОД НАВЧАННЯ ГРАМОТИ - Кравецька, Крістіна Любомирівна (My University, 2021)
Проблема стимулювання інтересу учнів є однією з головних проблем сучасної школи. Це пов’язано зі змінами в суспільстві, особливо в системі освіти. В інформаційному суспільстві вчителі повинні працювати з учнями над пошуком нових форм роботи для стимулювання їхнього пізнавального інтересу. Інтерес відображає особисте ставлення учня до знань у сфері пізнавальної цінності. Він є частиною об’єктивного природного процесу навчання, активного пізнавального процесу, важливим фактором пізнання, що вимагає активного навчання. Отже, інтерес проявляється як сильний засіб ефективного навчання і виховання, а таке є необхідним для можливості досягнути позитивних результатів. Формування у молодших школярів інтересу до навчання – одне з важливих питань, що постало перед сучасним педагогом.