Інтерпретація інтегрованої середньозваженої оцінки конкурентоспроможності інноваційного підприємництва - ZRYBNIEVA, IRYNA (Економічний простір, 2021)
Управління конкурентоспроможністю підприємства стає все більш важливим в умовах ринкових відносин і на сьогодні є запорукою успішної підприємницької діяльності. Особливого значення набуває оцінка рівня конкурентоспро-можності кожного окремого підприємства. В даній статті автором запропонована інтерпретація інтегрованої середньозваженої оцінки конкурентоспроможності інноваційного підприємства. Автор вважає, що найбільш пра-вильно розраховувати і оцінювати зміни конкурентоспроможності того чи іншого суб'єкта інноваційного підприємни-цтва з урахуванням динаміки середньозваженого показника. При цьому оціночну інтерпретацію підсумкового значення доцільно проводити в динаміці за безліч періодів (відповідно, при підвищувальній динаміці інтегрованого показника рівня конкурентоспроможності суб'єкта інноваційного підприємництва підсумкове значення оцінювати як позитивне, при знижувальній динаміці – як негативне).
Keywords: оцінка; конкурентоспроможність; алгоритм; методика