Місцеві бюджети України в умовах воєнного стану - Легкоступ, Ігор; Саінчук, Наталія (Чернівецький національний університет, 2023)
Протягом тривалої збройної боротьби економіка України зазнає великих матеріальних та фінансових втрат. Ці обставини вплинули і на бюджетну систему нашої держави. Бюджет втрачає фіскальний потенціал, оскільки більше 20 % території держави окуповано, а багато підприємств з прифронтових територій вимушено припинили роботу. Втрати несуть як державний, так і місцевий бюджети. Метою нашої наукової роботи є дослідження стану місцевих бюджетів в умовах військової агресії та як вона вплинула на фінансові можливості територіальних громад.
Keywords: Місцеві бюджети; воєнний стан; реформа децентралізації; фіскальний потенціал; місцеві податки; місцеві видатки