Вивчення державної символіки України в освітньому процесі сучасної початкової школи - Дроздик, Наталія Вікторівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто проблему вивчення державної символіки України в освітньому процесі початкової школи: узагальнено наукову літературу; розкрито зміст поняття «державна символіка», її особливості, історію; здійснено дослідження стану обізнаності молодших школярів з державною символікою України; проаналізовано зміст чинних підручників для сучасної початкової школи на предмет висвітлення державної символіки України; з’ясовано особливості вивчення державної символіки українців в освітньому процесі початкової школи; розроблено рекомендації щодо удосконалення шляхів ознайомлення молодших школярів з державною символікою України.
Keywords: державні символи; молодші школярі; освітній процес; символ; символіка