Особливості використання проектних технологій як засобу розвитку пізнавальних інтересів молодших школярів - Костащук, Оксана Іванівна (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2024)
У публікації розглянуті особливості використання проектних технологій в освітньому процесі як засобу розвитку пізнавальних інтересів молодших школярів. Подано характеристику проектних технологій як основного засобу налагодження взаємодії учнів, що ґрунтується на урахуванні їхніх пізнавальних інтересів. Представлено дидактичні можливості проектних технологій, що сприяють розвитку пізнавальної сфери молодших школярів та полягають у: забезпеченні оптимальних умов для розуміння учнями мотивів навчання; активності та цілеспрямованості пізнавальних інтересів; використання пізнавального досвіду тощо.
Особливості використання проектних технологій як засобу розвитку пізнавальних інтересів молодших школярів
Keywords: проектні технології, проект, пізнавальні інтереси.