Особливості пісочної терапії як методу розкриття творчого потенціалу у дітей з порушеннями мовлення - Кацел, Надія Костянтинівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі теоретично обгрунтувано й експериментально перевірено особливості впливу пісочної терапії на психоемоційний стан та розкриття творчого потенціалу у дітей дошкільного віку з порушеннями мовлення. Здійснено теоретичне обгрунтування проблеми формування творчого потенціалу у дітей з мовленнєвими порушеннями засобом пісочної терапії, визначено особливості мовлення у дітей з нормотиповим розвитком та порушенням розвитку зв’язних компонентів мовлення у дошкільників із ЗНМ, розроблено проєкт «Пісочна терапія як засіб створення психоемоційного комфорту та розкриття творчого потенціалу у дітей з порушеннями мовлення» та досліджено ефективність впливу пісочної терапії на активізацію творчих здібностей дітей та формування у них позитивного ставлення до себе й оточуючого світу.
Keywords: пісочна терапія; сендплей; творчі здібності; психоемоційний комфорт; творчий потенціал