Cистема обліково-аналітичного забезпечення діяльності будівельних підприємств - Михалків, Алла Анатоліївна (Ефективна економіка, 2025)
Узагальнено теоретичні уявлення про управлінський облік і розроблено підхід до формування системи управлінського обліку на будівельних підприємствах, що враховують галузеву специфіку з метою оцінки їхньої діяльності.Визначено структуру обліково-аналітичного забезпечення діяльності будівельних підприємств. З'ясовано, що управлінський облік є комплексним методом внутрішньофірмового управління, який містить у собі елементи всіх функцій управління -планування, організації, обліку, аналізу, контролю та регулювання. Відзначимо, що управлінський облік спрямований на збирання, ідентифікацію, вимірювання, накопичення, інтерпретацію та подання фінансової та нефінансової інформації з метою аналізу зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства. Створення комплексної системи обліково-аналітичного забезпечення на підприємствідасть змогу створити єдину інформаційну основу для пошуку нових рішень в управлінні підприємством
Keywords: будівництво, організація облікуна будівельних підприємствах,управлінський облік,система обліково-аналітичного забезпечення, функції управління.