Медіація - Леко, Богдан; Чуйко, Галина (Книги – ХХІ, 2014)
Пропонований підручник призначений для студентів, які вивчають курс «Конфліктології», у першу чергу психологам і юристам, соціаль ним педагогам, які впроваджуватимуть медіацію в практику розв’я занняшкільних конфліктів, а такожусім, хто вмайбутній професійній діяльності чи повсякденному житті, зіткнувшись із необхідністю вирішення суперечок і конфліктів, розв’язуватиме їх, використовуючи оптимальний спосіб ведення переговорів чи посередництво, у чому їм допоможуть знання про медіацію. Медіація, у тому вигляді, як вона застосовується зараз, є проду маним, відточеним методом і структурованим процесом. У той же час, вона залишається міждисциплінарною галуззю, де поєднуються юриспруденція, психологія, соціологія, конфліктологія й інші науки. У країнах, де медіація використовується досить широко, утвердилася думка, що вона є одним зі способів, що забезпечують доступ до правосуддя.
Keywords: медіація, конфлікт, медіатор, принципи медіації, посередництво в конфліктах, правосуддя