ОСОБЛИВОСТІ ВЗАЄМОДІЇ ПОЛЯРИЗОВАНОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ ІЗ ПЛОСКОЮ ДІЕЛЕКТРИЧНОЮ ПОВЕРХНЕЮ - Сахновський М.Ю., Домініков М.М., Стринадко М.Т., Тимочко Б.М. (My University, 2022)
В роботі досліджуються критичні кути падіння поляризованого світла на плоску діелектричну поверхню середовища, при яких спостерігається ідентичність станів поляризації падаючого та відбитого оптичного випромінювання. Показано, що такі критичні кути падіння (критичні поляризаційні кути падіння) забезпечують умови для однакових фазових затримок S і Р компонент у падаючому та відбитому світлі.
Keywords: поляризация, эллипсометрия.