Класики української літератури у літературній критиці Марії Білоус-Гарасевич - Щербань, Анна Миколаївна; Меленчук, Ольга Василівна (Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2025)
У тезах авторкою проаналізовано літературно-критичні праці про класиків української літератури критикині української діаспори Марії Білоус-Гарасевич. Простежено коло авторів, до постатей яких зверталася дослідниця. Водночас авторкою подано загальні відомості про літературно-критичну діяльність Марії Білоус-Гарасевич, з’ясовано особливості сформованого дослідницею художнього (поетичного) стилю літературної критики та здійснено спробу знайти його в працях про українських класиків.
Keywords: Білоус-Гарасевич; літературна критика; література; літературознавство; діаспора