Розробка конкурентоспроможного туристичного продукту національного туризму Італії. - Тихонюк, Єлізавєта Ярославівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Тема розробки конкурентоспроможного туристичного продукту національного туризму Італії є актуальною в умовах активного розвитку міжнародного туристичного ринку та зростання вимог туристів до якості туристичних послуг. У даній роботі досліджено теоретичні основи національного туризму та особливості формування туристичного продукту як важливого чинника розвитку туристичної галузі. Було визначено основні чинники, що впливають на конкурентоспроможність туристичного продукту, а також проаналізовано сучасний стан туристичної сфери Італії та України. У процесі дослідження здійснено порівняльну характеристику туристичного потенціалу Італії та України, визначено конкурентні переваги туристичного продукту Італії та виявлено особливості організації туристичних турів для населення країни. На основі проведеного аналізу розроблено авторський туристичний тур для італійських туристів, сформовано маршрут і програму туристичного обслуговування, а також здійснено розрахунок вартості туристичного продукту та оцінку перспектив його реалізації. Для оцінювання ефективності розробленого туристичного продукту проведено аналіз його конкурентоспроможності, що дозволило визначити перспективи впровадження туру на туристичному ринку та можливості подальшого розвитку національного туризму Італії.
Keywords: Національний туризм, туристичний продукт, конкурентоспроможність, туристична галузь, туристичний потенціал, туристичний маршрут, туристичний тур, туристичні послуги, Італія, Україна.