Українські депутати від Буковини у вищих представницьких органах влади Австрії (Австро-Угорщини) в 1848 – 1918 роках - Dobrzhanskiy, Oleksander (Інститут українознавства НАН України, Львів, 2012)
В статті проаналізовано діяльність українських депутатів від Буковини в австрійському Рейхстазі в 1848 р. та в Рейхсраті другої половини ХІХ - початку ХХ ст. Особливо відзначено діяльність М.Василька, як лідера українського парламентського представництва від українців Буковини.
Keywords: Рейхстаг 1848; Рейхсрат; Австро-Угорщина; Буковина; М.Василько