Українська народна пісня в естетичному вихованні молодшого школяра. - Мафтин, Лариса; Мангер, Діана (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Важливим завданням сучасної початкової школи є розвиток у дітей почуття прекрасного, формування естетичних цінностей, смаків, уміння розуміти твори мистецтва, літератури, цінувати багатство й красу світу природи тощо. Одним із потужних засобів естетичного виховання є українська народна пісня, феномен якої полягає у здатності викликати емоційні переживання, враження, збуджувати естетичні почуття.
Keywords: естетичне виховання; естетичні почуття; естетичні смаки; естетичне сприйняття; молодші школярі; українська народна пісня; освітній процес