МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В СПЕЦІАЛЬНИХ МЕДИЧНИХ ГРУПАХ - Гауряк, Олена; Доцюк, Лідія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
У навчально-методичному посібнику викладено загальні основи проведення занять із фізичної культури в спеціальних медичних групах (мета, завдання, специфічні принципи), надано характеристику спеціальних медичних груп та критерії віднесення школярів до спеціальних медичних груп. Подано особливості організації та зміст занять із фізичної культури в спеціальних медичних групах, охарактеризовано особливості методики проведення занять зі школярами, за станом здоров’я скерованих до спеціальних медичних груп залежно від захворювання. Для студентів спеціальності 014.11 «Середня освіта (Фізична культура)» факультетів фізичної культури та фізичного виховання, закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації, учителів фізичної культури, що проводять уроки з учнями, які за станом здоров’я скеровані до спеціальних медичних груп, слухачів курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників.