Ставлення професійного злочинця, засудженого до позбавлення волі, до режиму відбування покарання - Toma, Marianna (Приватне та публічне право, 2017)
У статті розглядаються основні вимоги режиму відбування покарання в місцях позбавлення волі та їх формальна та об’єктивна відповідність процесу трансформації особистості злочинця-професіонала в законослухняну особистість. Особлива увага звертається на визначення основних бар’єрів, котрі унеможливлюють перевиховання засуджених злочинців-професіоналів у межах традиційного режиму відбування покарання. У висновках надано рекомендації щодо перегляду традиційного режиму відбування покарання для професійних злочинців заради досягнення мети кримінального покарання.
Keywords: в'язнична субкультура; злочинець-професіонал; кримінальна субкультура; покарання; професійна злочинність; режим відбування покарання