ГЕОДЕЗИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗЕМЕЛЬНО-КАДАСТРОВИХ РОБІТ НА ТЕРИТОРІЇ КАРАПЧІВСЬКОЇ ОТГ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ - Дідич, Аліна Омелянівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2020)
Особливе місце при виконанні земельно-кадастрових робіт є встановлення меж земельної ділянки в натуру та виготовлення проектної документації, який полягає у визначенні й закріпленні на місцевості меж земельних наділів, дорожньої мережі, що попередньо були спроектовані на плані. Для перенесення проекту у натуру обирають найпростіші методи та підходи, що вимагають менших затрат часу й робочої сили на виконання зазначеного виду робіт. Визначення меж земельних ділянок має велике значення для його реалізації, тому дуже важливо, щоб землекористувачі знали чітке розташування на місцевості кожної ділянки чи угіддя. Ще більш вагомим є використання точних відомостей щодо геопросторового розташування самих об’єктів та окремих елементів. Тому досить актуальним є вибір теми наукового дослідження – геодезичні роботи при проведенні земельно-кадастрових робіт
Keywords: Геодезичне забезпечення, Геодезичні мережі