Архітектонічна специфіка кіносценарної форми. - Нікоряк, Наталія (Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2015)
Проаналізовано один із провідних жанрових чинників кіносценарію як літературного тексту – архітектоніку: форми запису, значення шрифтів, своєрідне семантичне наповнення заголовкового та підзаголовкового комплексів разом із епіграфами та присвятами, особливу „епічну” функціональність стилістики ремарок, умовність діалогів. Зазначається, що присутність у жанровому контурі кіносценарію подвійної тенденції (епічної та драматичної) щодо його архітектонічної побудови і форми запису вказує й на відповідні рецептивні важелі в його структурі.
Architectonic peculiarities of the screen form
Keywords: кіносценарій; жанрова форма; заголовок; епіграф; перелік дійових осіб