Території пріоритетного розвитку рекреації й туризму в Буковинських Карпатах - Круль, Галина; Паламарюк, Марія (Київ : Прінт-сервіс, 2016)
Опираючись на результати проведеного рейтингово-матричного аналізу, для якого були залучені 15 параметрів природних, історико-культурних та інфраструктурних рекреаційно-туристичних ресурсів, і на основі відповідних обчислень, на території Буковинських Карпат було виділено 5 територій пріоритетного розвитку рекреаційно-туристичної справи. Підґрунтям їхнього виокремлення стала сумарна кількість рейтингових балів показників ЗПртв (загальний показник рекреаційно-туристичної ваги), Кп.в. (коефіцієнт переважання «позитивних» рейтингових величин) та Кп.м. (коефіцієнт переважання «позитивних» рейтингових місць).
Keywords: рекреація; туризм; Буковинські Карпати