Виховання моральної культури як орієнтир професійного становлення майбутнього вчителя - Костащук, Оксана Іванівна; Романюк, Світлана Захарівна (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023)
У статті автор обґрунтовує актуальність проблеми виховання моральної культури майбутнього вчителя Нової української школи. Розкрито необхідність виховання такого феномену як «моральна культура» як одного з головних напрямків професійного становлення майбутнього фахівця. Доведено, що пріоритетним завданням закладів вищої освіти виступає формування особистості майбутньоговчителя, що здійснює моральні вчинки, не піддається негативним соціальним впливам, має стійку особистісну позицію, прагне до морального самовираження та самоконтролю тощо. Наголошенона тому, що виховання моральної культури, через обґрунтування її цілісної системи (мета, завдання, специфічні принципи, оптимальні форми, методи формування) сприятиме професійному становленню майбутнього вчителя.
Виховання моральної культури як орієнтир професійного становлення майбутнього вчителя
Keywords: мораль, культура, моральність, моральна культура, моральні цінності.