Психолого-педагогічні умови використання інтерактивних методів навчання в інклюзивному освітньому просторі - Григорчук, Галина Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі досліджено особливості організації інтерактивного навчання в інклюзивному середовищі. Розкрито потенціал інтерактивних методів для розвитку пізнавальної активності, комунікації та соціальної взаємодії учнів з ООП. Проаналізовано психолого-педагогічні особливості дітей з різними типами порушень. На діагностичному етапі виявлено рівні мотивації, включеності й здатності до співпраці; встановлено залежність участі від структурованості завдань та підтримки дорослого. На основі результатів розроблено інтерактивну програму з шести занять, що забезпечує поетапне входження дітей у взаємодію.
Keywords: комунікація; мотивація; особливі освітні потреби; інклюзивна освіта; інтерактивні методи