Особливості організації художньо-проектної діяльності молодших школярів. - Шульга, Альона; Makoviichuk, Olesia (My University, 2020)
У статтіпроаналізованотеоре-тичніаспектихудожньо-проектноїдіяльності, розглянутоособливостіінтегративноїорганізаціїхудожньо-проектноїдіяльностіучнівнаурокахобразотворчогомистецтваітехнологійупочатковійшколі. Художньо-проектнадіяльністьмолодшихшколярівреалізуєтьсячерезнавчальнідисципліниобразотворчемистецтвотатрудовенавчання (технології) упочатковійшколі. Проаналізованопоняття “художньо-проектнадіяльність” крізьпризмупонять“діяльність”, “художнядіяльність”. Розглянуто: взаємопов’язаніструктурніскладовіхудожньогопроектування, видидіяльностітавидизавдань, спрямованихнареалізаціюхудожньо-проектноїдіяльностімолодшихшколярів. Акцентованоувагунапотенціаліінтегрованогопоєднаннявпочатковійшколіобразотворчогомистецтваітрудовогонавчання(технологій) дляхудожньо-проектноїдіяльностімолодшихшколярів.
Keywords: художньо-проектна діяльність; художньо-проектна діяльність молодших школярів; мистецька освіта; технології (трудове навчання)