Виховання емоційної культури дітей молодшого шкільного віку в процесі вивчення природничої освітньої галузі - Браткевич, Катерина Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікацйній роботі розглянуто теоретичні й практичні аспекти формування емоційної культури у дітей молодшого шкільного віку. У першому розділі роботи розглядаються поняття та значення емоційної культури в контексті психолого-педагогічних аспектів розвитку дітей молодшого шкільного віку. Визначено роль природничої освітньої галузі як важливого засобу розвитку емоційної культури, що сприяє формуванню морально-етичних цінностей, емоційної компетентності та соціально прийнятної поведінки у школярів. Другий розділ присвячений аналізу стану сформованості емоційної культури в процесі вивчення природничої освітньої галузі, інтеграції емоційно-ціннісного компонента в навчальний процес.
Keywords: емоційна культура; молодші школярі; природнича освітня галузь