Географо-екологічні аспекти сільськогосподарського виробництва на території Заставнівського району Чернівецької області (в межах до 2020 року) - Громко, Ярослав Іванович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Проаналізовано методичні підходи до дослідження географо-екологічних особливостей сільськогосподарського виробництва. Розглянуто основні особливості сільського господарства на території Заставнівського району. Вказано на проблеми збалансованого сільськогосподарського природокористування та запропоновано напрями покращення геоекологічної ситуації.
Keywords: географо-екологічні аспекти сільськогосподарського виробництва; збалансоване природокористування; антропогенна перетвореність території; сільськогосподарська перетвореність території; Заставнівський район; Чернівецька область