ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ ФЛОРБОЛУ У ПРОЦЕСІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ 6–7 РОКІВ - Райляну, Іван (My University, 2025)
Дослідження присвячено науковому обґрунтуванню та експериментальній перевірці ефективності програми фізичного виховання дітей 6–7 років із використанням елементів флорболу. Мета роботи — підвищення рівня фізичної підготовленості школярів. Встановлено, що більшість дітей цього віку мають середній або нижче середнього рівень розвитку фізичних якостей. У процесі формувального експерименту доведено, що систематичне застосування засобів флорболу суттєво покращує швидкісні, швидкісно-силові показники, гнучкість, силу та витривалість. Робота доводить доцільність впровадження розробленої програми в практику закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО).
Keywords: флорбол, фізичне виховання, фізична підготовленість, молодший шкільний вік, рухова активність.