Функціонування фахової передвищої та вищої освіти України в умовах воєнного стану: географічний аспект - Волошин, Ангеліна Віталіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У науковому дослідженні проаналізовано виклики, які постали перед українською системою освіти в умовах воєнного стану; визначено масштаби руйнувань та пошкоджень вищих і середніх спеціальних навчальних закладів внаслідок збройного вторгнення російської федерації в Україну; виявлено особливості функціонування евакуйованих вищих і середніх спеціальних навчальних закладів у сучасних умовах; здійснено аналіз рівня працевлаштування випускників вищих та середніх спеціальних навчальних закладів; розкрито особливості навчального процесу вищих та середніх спеціальних навчальних закладів у сучасних умовах; проведено SWOT-аналіз дистанційної освіти на сучасному етапі; визначено можливості розвитку вищої та фахової передвищої освіти в Україні в повоєнний період.
Functioning of professional higher education in Ukraine under martial law: geographical aspect
Keywords: фахова передвища, вища освіти, війна, виклики, трансформації, особливості освітнього процесу