Сполучуваність комунікативних дієслів із прикметниками та дієприкметниками (на матеріалі БНК) - Лукащук, Михайло Володимирович (My University, 2026)
Метою нашої розвідки є синтаксичні моделі, у яких вживаються комунікативні дієслова у сполученні з прикметниками та дієприкметниками в реченні. У дослідженні ми послуговуємось моделями, визначеними у працях Д. Алджео А. Хорнбі, А. Партінгтона, У. Рьомера, М. Скотта та С. Тріббла, Д. Віліса, Д. Алертона та ін.; ми користувались цими моделями для опису сполучення дієслів мовлення з прикметниками та дієприкметниками.
Keywords: сполучуваність, прикметник + комунікативне дієслово, синтаксична модель