Щоденник Івана Бажанського – вагоме джерело з історії Великої війни на Буковині - Герегова, Світлана (My University, 2024)
Проблематика Великої війни актуалізувалась у сучасних умовах військової агресії рф проти України. На сторінках щоденника Івана Бажанського описані неймовірні труднощі повсякденного життя буковинців, крізь призму висвітлення періодів російської окупації Буковини у 1914-1915 та 1916-1917 років, повернення австрійської влади тощо.
Keywords: Велика війна, щоденник, Іван Бажанський, історичне джерело