Поетична творчість Тризубого Стаса (Станіслава Щербатих) та її вивчення в ЗЗСО - Федюк, Любов Миколаївна (My University, 2021)
У дипломній роботі окреслено етапи становлення авторської пісні, досліджено життєвий та творчий шлях автора-виконавця Станіслава Щербатих, проаналізовано творчий доробок Тризубого, в першу чергу, як самобутнього поета. Виявлення та опрацювання джерельної бази, яку складають енциклопедичні та довідкові видання, публіцистика, мемуари, аудіо та відеозаписи, матеріали офіційних сайтів дали підстави для наукових узагальнень щодо авторської пісні та її представників. Дослідження дозволило визначити місце авторської пісні у пісенній системі, встановити що завдяки таким творчим особистостям, як Станіслав Тризубий, Едуард Драч, Андрій Панчишин, Марія Бурмака, бардівська пісня в Україні отримала можливість свого існування поряд із традиційним, музичним мистецтвом. Крім того, відзначено, що творчість відомих бардів відіграла важливу роль в утвердженні Незалежності України, оскільки стала виразником тих надій, якими жили українці. У роботі подано пропозиції щодо практичного застосування матеріалів дослідження у шкільному курсі української літератури і в позашкільній роботі.
Keywords: авторська пісня, барди, співана поезія, творчий доробок, провідні мотиви