Особливості екологізації використання земель сільськогосподарського призначення - Беспалько, Руслан; Воронюк, Юлія (Міжвідомчий науково-технічний збірник «Геодезія, картографія і аерофотознімання»., 2013)
Збільшення виробництва сільськогосподарської продукції сьогодні досягається здебільшого методами інтенсифікації. Особливість інтенсифікації сільськогосподарського виробництва полягає в тому, що ефективність технічних вдосконалень засобів і предметів праці виявляється не безпосередньо, а через процес використання землі. Так, створення комплексів сільськогосподарських машин, використання хімічних засобів призвело до різкого підвищення рівня інтенсифікації сільськогосподарського виробництва. Проте вже давно не новина, що вказані методи є екологічно небезпечними як для навколишнього середовища, так і для самої людини. Відповідно, ситуація, яка склалася, на жаль, не завжди сприяє екологічно лояльному ставленню до земель сільськогосподарського призначення, що призводить до низки проблем. Тому актуальним та доцільним є вивчення і застосування методів і систем альтернативного землеробства
Keywords: землі сільськогосподарського призначення; екологізація; використання земель; землеробство