Формування соціально-комунікативної активності молодших школярів в контексті освітньої парадигми НУШ - Чегрен, Ольга Петрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто поняття «соціально-комунікативна активність молодшого школяра» (цілеспрямований процес опанування вміннями налагодження взаємодії у різних сферах життя). Визначено, що формування соціально-комунікативної активності є процесом зосередженим на опануванні соціально-комунікативними знаннями. Доведено, що процес формування соціально-комунікативної активності молодших школярів буде успішним із дотриманням визначених нами педагогічних умов: 1) розвиток позитивної мотивації учнів до соціально комунікативної діяльності; 2) використання у процесі навчання інтерактивних технологій; 3) поєднання оптимальних форм та методів навчання соціально-комунікативної взаємодії.
Keywords: активність; соціально-комунікативна активність; взаємодія; комунікація; соціалізація