Гумор як інструмент подолання прокрастинації в сучасній організації - Ткачук, Олександра Олександрівна (My University, 2023)
Дослідження психологічних аспектів гумору та прокрастинації у робочому середовищі відображає важливі психічні риси та можливості впливу на емоційний стан працівників. Гумор як форма самовираження стимулює особистісний розвиток, сприяє адаптації до життєвих ситуацій та розв'язанню проблем. Роль гумору на робочому місці здійснює важливий вплив на психологічний комфорт працівників, що виявляється у покращенні настрою, емоційного тону та продуктивності. Водночас, прокрастинація, що виникає за недостатнього контролю над часом та завданнями, має серйозний вплив на ефективність та робочий процес, спричиняючи стрес та обмежуючи продуктивність працівників. Гумор впливає на прокрастинацію через зниження стресу та полегшення емоційного тиску, сприяючи розвитку стратегій управління часом та підвищенню продуктивності. Висвітлення взаємозв'язку між стилем гумору та прокрастинацією підтверджує значення гумору як захисного механізму в складних життєвих ситуаціях. Проведене дослідження розкриває важливість гумору як інструмента для подолання прокрастинації та покращення продуктивності у робочому середовищі, відкриваючи перспективи для подальших досліджень та розвитку стратегій управління часом.
Keywords: гумор; прокрастинація; стилі гумору; робоче середовище; продуктивність; управління часом