Чи порушує вказівка на геолокацію у соціальних мережах принцип конфіденційності адвокатської діяльності? - Ostafiichuk, Liudmyla (My University, 2023)
В інформаційному суспільстві важко уявити своє життя і здійснення професійних прав та обов’язків без стаціонарних комп’ютерних та мобільних пристроїв, ґаджетів, за допомогою Інтернет-мережі. Однак слід пам’ятати, що весь процес роботи адвоката з клієнтом захищений адвокатською таємницею, тому важливо встановити заборону на доступ до геолокації мобільному пристрою чи гаджету під час надання професійних послуг. Також, перед тим як поширити у публічний доступ власні фото та відео із тегами геолокації, за якими можна вирахувати місцеперебування під час виконання професійних обов’язків та персональні дані клієнта, адвокатові слід подбати про дотримання адвокатської таємниці, якщо за допомогою висвітленої інформації можливо ідентифікувати його клієнта.
Keywords: адвокат; адвокатська діяльність; принцип конфіденційності адвокатської діяльності; адвокатська таємниця