Фонетика і фонологія сучасної української літературної мови. Контрольні завдання - Gutsuliak, Tetiana (Чернівці: "Рута", 2007)
У навчально-методичному посібнику запропоновано блоки теоретичних та практичних контрольних завдань з „Фонетики та фонології сучасної української мови” для студентів спеціальності „Переклад” (українсько-російський). Контрольні завдання розподілено на три модулі: модуль І „Звуко-вий рівень мови. Будова мовного апарата. Артикуляційно-акустична характеристика звуків”; модуль ІІ „Модифікації і чергування фонем”; модуль ІІІ „Склад. Наголос”. Кожен модуль містить чотири варіанти вправ теоретичного і практичного спрямування. Окремі завдання пов’язані зі встановленням особливостей фонетичної системи україн-ської та російської мов.
Гуцуляк Т.Є. Фонетика і фонологія сучасної української літературної мови: Контрольні завдання для студентів спеціальності „Переклад” (українсько-російський). Чернівці: Рута, 2007. 40 с.
Keywords: Фонетика, фонологія, тестові завдання