Перспективні концепти зарубіжного досвіду у галузі підготовки майбутніх учителів географії. - Чубрей, Олександра (My University, 2018)
У статті вивчено зарубіжний досвід професійної підготовки майбутніх вчителів географії. Виявлено перспективні концепти актуальні для впровадження в Україні в умовах трансформації освіти. Професійна підготовка майбутніх вчителів географії у пострадянському освітньому просторі, переважно зорієнтована на приведення наявної системи професійної підготовки у відповідність до загальноєвропейських вимог. В європейських країнах студент практично не обмежений рамками фіксованого розкладу, характерним є електронне середовище навчання, тривалі педагогічні практики, закордонне стажування. Для професійної підготовки майбутніх вчителів географії у країнах дальнього зарубіжжя характерним є потужна екологічна складова, прикладна орієнтація освітніх програм, польові дослідження.