ОСОБЛИВОСТІ ПРОЕКТУВАННЯ ДИДАКТИЧНИХ СИТУАЦІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ КОМП’ЮТЕРА У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - КОРОЛЮК, ТЕТЯНА ЯРОСЛАВІВНА (My University, 2021)
Одним із стратегічних завдань розвитку педагогічної науки, визначених у Національній доктрині розвитку освіти України у ХХІ столітті та Концепції Національної програми інформатизації є раціональне використання потужного потенціалу інформаційнокомунікаційних технологій в освіті з метою удосконалення змісту і форм організації навчання. Для вирішення поставленого завдання необхідним є пошук педагогічно обґрунтованих підходів до органічного впровадження інформаційно-комунікаційних засобів у навчальний процес. Проблемі підвищення ефективності навчального процесу присвячені ґрунтовні дослідження Ю. Бабанського, І. Баженова, В. Бєзрукової, М.Бригадир, Н. Брюханової, І. Жаркової, Л. Занкова, І. Лернера, В. Лозової, М .Махмутова, А. Петровського, І. Підласого, М. Скаткіна, Г. Троцко, І.Харламова, Л. Хомич, Т. Шамової та ін., одним з результатів яких є представлення навчального процесу як низки взаємозв’язаних та взаємодоповнюючих дидактичних ситуацій.