Вербалізація концепту сумнів у англомовному художньому дискурсі - Ніжнік, Людмила (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Дисертація на здобуття ступеня вищої освіти доктора філософії з галузі знань 03 Гуманітарні науки зі спеціальності 035 Філологія. - Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Міністерство освіти і науки України, Чернівці, 2023. Дисертацію присвячено вивченню вербалізації концепту СУМНІВ в сучасному англомовному художньому дискурсі з позицій комплексного підходу. Робота відображає тенденцію до вивчення мови з точки зору антропоцентризму, що розглядає людину як найвищу мету світобудови. Такий підхід дав змогу дослідити поняттєву, образну та ціннісну складові концепту СУМНІВ, розглянувши його концептуальні та категоріальні властивості, фреймову будову, образи-схеми та реалізацію концепту в дискурсі.
Keywords: дискурс; епістемічі слова; мовленнєві акти; комунікативні інтенції; когнітивна метафора