Комісія ООН з права міжнародної торгівлі, ЮНСІТРАЛ - Руденко, О.В. (Велика українська юридична енциклопедія, 2021)
В статті розкривається діяльність та основні методи роботи Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ), що спрямована на узгодження та уніфікацію права міжнародної торгівлі. В статті висвітлюється історія створення, організаційна структура, механізм діяльності ЮНСІТРАЛ та окреслюється робота Комісії в сфері уніфікації права міжнародної торгівлі. В статті розглядається історія створення та мандат Комісії, а також вказується її організаційна структура. У ній також розглядається програма роботи Комісії, її методи роботи та заходи, що проводяться крім основної роботи з тем, включених до її програми роботи. Окрема частина статті присвячена основній роботі Комісії з тем, включених до її програми роботи. У цій частині наводиться також інформація щодо заходів, вжитих Генеральною Асамблеєю у зв'язку з проектами, виконаними Комісією, та щодо дипломатичних конференцій, скликаних Генеральною Асамблеєю, на яких були прийняті конвенції, засновані на проектах текстів, підготовлених Комісією.
Keywords: міжнародне приватне право, ЮНСІТРАЛ, право міжнародної торгівлі