Гідролого-морфологічні основи якості та безпекової функції річкових геосистем (на прикладах басейнів Верхнього Пруту та Сірету) - Закревський, Олександр (My University, 2025)
Дисертаційна робота присвячена дослідженню та розробці теоретикометодологічних підходів, методичних засад та практичних рекомендацій щодо удосконалення механізму управління відходами виробництва продукції сільського господарства на основі їх наукового обґрунтування. У роботі досліджено теоретичні підходи до розкриття сутності сільського господарства та його значення, як однією з провідних галузей, у структурі національної економіки, що відіграє важливу роль у забезпеченні населення планети продуктами і створенні нових робочих місць. Проте одним із ключових викликів сучасного сільськогосподарського комплексу є проблема утворення відходів, управління ними та потребує замкнутого циклу у процесі виробництва, споживання, мінімізації відходів, переробка, вторинне використання, зменшення негативного впливу на природне середовище, тобто йдеться за циркулярність економіки.
Дисертаційна робота присвячена дослідженню та розробці теоретикометодологічних підходів, методичних засад та практичних рекомендацій щодо удосконалення механізму управління відходами виробництва продукції сільського господарства на основі їх наукового обґрунтування. У роботі досліджено теоретичні підходи до розкриття сутності сільського господарства та його значення, як однією з провідних галузей, у структурі національної економіки, що відіграє важливу роль у забезпеченні населення планети продуктами і створенні нових робочих місць. Проте одним із ключових викликів сучасного сільськогосподарського комплексу є проблема утворення відходів, управління ними та потребує замкнутого циклу у процесі виробництва, споживання, мінімізації відходів, переробка, вторинне використання, зменшення негативного впливу на природне середовище, тобто йдеться за циркулярність економіки.