ПСИХОЛОГІЯ ВЕЛИКИХ ГРУП ЯК ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНА БАЗА ДОСЛІДЖЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ СОЛІДАРНОСТІ - Палагнюк, О.В. (НУЧК імені Т. Г. Шевченка, 2022)
У сучасному соціумі відбуваються процеси, які характеризуються нестабільністю та актуалізують потребу дослідження психології великих соціальних груп. Адже в умовах інформаційної доби інтенсифікуються різного роду соціальні контакти, взаємодії і, водночас, посилюється ізольованість, що ускладнює, спричиняє «переформування», трансформацію вже усталених законів і закономірностей соціального життя. Соціальна система набуває нових форм, хоча і не втрачає своїх змістових характеристик.
Keywords: психологія, солідарність