Педагогіка партнерства в інклюзивному освітньому середовищі: базові орієнтири - Гордійчук, Оксана (Гордійчук О.Є., Маркевич В. Педагогіка партнерства в інклюзивному освітньому середовищі: базові орієнтири. Тези доповідей студентської наукової конференції Чернівецького національного університету (25–27 квітня 2023 року). Факультет педагогіки, психології та соціальної роботи. – Чернівці: Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023. С. 147-148., 2023)
Актуальність окресленої науково-практичної проблеми пов'язана з активним упровадженням інклюзивної освіти в ЗЗСО України. А школа зобов’язується надати кожному здобувачу освіти всі необхідні послуги для успішного навчання. Перед педагогічними працівниками щоразу постають нові вимоги, дотримання яких допомогли б організувати освітній процес таким чином, щоб усі учні могли продовжувати набувати відповідних компетентностей незалежно від особливих потреб, освітніх труднощів та рівнів підтримки. Ці умови є відправною точкою до пошуку сучасних методів навчання, нових форм спілкування та налагодження комунікації між усіма учасниками освітнього процесу.
Keywords: педагогіка партнерства; інклюзивне освітнє середовище