Медіація в процедурі стратегічної екологічної оцінки. - Kozmuliak, Kateryna (Освіта України, 2021)
У роботі проаналізовано основні особливості проведення стратегічної екологічної оцінки в Україні та визначено роль громадськості в обговоренні документів державного планування. Виявлено, що саме під час проведення таких обговорень нерідко виникають конфлікти. Одним із способів врегулювання останніх автором названо медіацію. У роботі окреслено коло питань, врегулювання яких сприятиме належному правовому регулюванню медіації у досліджуваній сфері.
Keywords: стратегічна екологічна оцінка; медіація; екологічні конфлікти