Використання даних ДЗЗ та ГІС-технологій при спостереженні за руслами річок - Мельник, Антон Анатолійович; Ячнюк, Марина Олександрівна (VIII Міжнародна науково-практична конференція “TOPICAL ISSUES OF MODERN SCIENCE, SOCIETY AND EDUCATION” (м. Харків, 26-28 лютого 2022 р.), 2022)
Формулювання цілей статті. Метою роботи є дослідження горизонтальних зміщень русла річки Сірет від населенного пункту с. Стара Жадова до с. Черепківці з використанням ГІС. Матеріали і методи. Для розв’язання питань, які сформовано в роботі стосовно горизонтальних зміщень русла річки Сірет застосовано методи ГІС аналізу, математичної обробки даних, аналізу зміщень русла річки Сірет. Проведено напівавтоматичне оцифрування русла річки Сірет по картах масштабів: 1:75 000, 1:50 000, 1:25 000, 1:28 000 протягом 1864-2016 рр. та визначено довжини і коефіцієнти звивистості. Виділено ділянки з найбільш вираженим меандруванням і змінами горизонтальних зміщень русла.
Геодезії, картографії та управління територіями
Keywords: ГІС; ДЗЗ; Русло річки