Топографія - Білокриницький, Сергій Миколайович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У виданні висвітлено зміст топографічних карт, тобто зображення на них опорних пунктів; гідрографії і гідротехнічних споруд; населених пунктів; промислових, сільськогосподарських і соціально-культурних обʼєктів; дорожньої мережі та дорожніх споруд; рослинного покриву та ґрунтів; кордонів, меж та огороджень. У другому розділі приділено увагу рельєфу і його зображенню на топографічних картах. Подано загальну характеристику типів рельєфу. Розглянуто долинно-балковий, горбкувато-моренний, гірський, плато і плоскогірʼя, карс-товий і вулканічний рельєф та рельєф пісків. Для студентів спеціальності “Геодезія та землеустрій”, а також усіх спеціалістів, які працюють у цій галузі.
Навчальний посібник
Keywords: Географічна карта; Топографічні карти; Координати; Геодезичні пункти