СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНІ ДИСКУРСИ СЬОГОДЕННЯ: СВІТОГЛЯДНІ ТА ЦІННІСНІ АСПЕКТИ - (:unkn) unknown (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
До збірника увійшли матеріали доповідей, виголошених на всеукраїнській науково-практичній конференції «Соціально-гуманітарні дискурси сьогодення: світоглядні та ціннісні аспекти» (Чернівці, 2023). Висвітлено результати досліджень широкого кола філософських і наукових проблем, зокрема: соціокультурні передумови та теоретико-методологічні засади гуманітарних і соціально-поведінкових наук; функціональність філософського знання в українському публічному просторі; аксіологічні аспекти трансформації українського суспільства в умовах війни; формування соціальної та гуманітарної політики в Україні; світоглядно-ціннісний потенціал філософської та богословської освіти та ін. Збірник містить аналітичні розвідки й узагальнення щодо теоретичних і практичних питань, які стали предметом обговорень і дискусій представників академічного й експертного середовищ за круглими столами: «Ціннісні засади стійкості українського суспільства», «Міждисциплінарний полілог в експертних середовищах», «Соціальна функціональність релігії в умовах масштабних небезпек». Буде корисним для філософів, культурологів, релігієзнавців і теологів, фахівців з соціального забезпечення, інших соціальних і гуманітарних наук, а також для усіх небайдужих до світоглядно-філософських, гуманітарно- методологічних досліджень.
Матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції
Keywords: філософія; культурологія; теологія; релігієзнавство; соціальне забезпечення; дискурс; суспільство; наука; релігія; війна