ВІДНОВНЕ ПРАВОСУДДЯ У ПРАКТИЦІ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ З НЕПОВНОЛІТНІМИ ПРАВОПОРУШНИКАМИ - Патрабой, Катерина Олександрівна (My University, 2024)
Патрабой К. О. Відновне правосуддя у практиці соціальної роботи з неповнолітніми правопорушниками. Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці, 2024. У кваліфікаційній роботі обґрунтовано відновне правосуддя як альтернативний напрям соціальної роботи з неповнолітніми правопорушниками. У першому розділі висвітлені моделі, сутність, форми, принципи відновного правосуддя та міжнародні практики. У другому розділі викладено методи та програми відновного підходу для профілактики злочинності неповнолітніх. У роботі викладено концептуальні ідеї, досвід відновного правосуддя та прикладні аспекти його застосування.
Keywords: відновне правосуддя, сімейна нарада, медіація, профілактика злочинності, неповнолітні правопорушники, покарання, складна (кризова) ситуація.