LIBER LATINUS AD USUM PHILOLOGIAE STUDENTIUM - Загайська, Галина Михайлівна; Петришин, Марта Йосипівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У підручнику викладено огляд історії латинської мови, фонетику, морфологію, синтаксис та основи словотвору. Запропоновані вправи і тексти забезпечують закріплення теоретичного матеріалу, засвоєння лексичного мінімуму. До кожного заняття подаються латинські прислів’я і крилаті вислови, які розвивають комунікативні навички, розширюють лінгвістичний і культурологічний кругозір студентів. Видання доповнено додатками, латинсько-українським та українсько-латинським словниками, картою Риму.
Keywords: латинська мова; фонетика; морфологія; синтаксис; основи словотвору; комунікативні навички