Відновлення біогеоценозів зрубів Fagus sylvatica L. в умовах Північної Буковини - Zhuk, Alina; Kostyshyn, Stepan; Fedoriak, Mariia (Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, 2021)
Монографія присвячена всебічному дослідженню екологічних особливостей букових лісів Північної Буковини та відновних процесів на суцільних зрубах протягом перших років після вилучення деревного ярусу. Автори пропонують увазі читачів алгоритми комплексного дослідження відновної динаміки структурно-функціонального стану біогеоценозів, які поєднують класичні, сучасні методи та авторські розробки. Для студентів-екологів, науковців, фахівців у галузі лісового господарства.
Keywords: Fagus sylvatica; бук лісовий; сукуцесія; біологічне різноманіття; фітоіндикація; конкурентна струкура; абіотичне різноманіття; рослинний покрив