Динаміка фізичної підготовленості спортсменів змішаних єдиноборств під впливом колового тренування - Столярчук, Валентин Юрійович (My University, 2024)
Здійснений загальний теоретичний аналіз фізичної підготовленості спортсменів змішаних єдиноборств під впливом колового тренування. Проведений аналіз наукової літератури дозволив виявити наявні підходи до організації навчально-тренувального процесу спортсменів змішаних єдиноборств ММА. Зважаючи на суттєві зміни, можемо вважати, що застосований під час дослідження тренінг,незважаючи на відсутність вправ з додатковим зовнішнім опором, сприяв збільшенню динамічної сили в експериментальній групі. Підвищення рівня динамічної потужності сприяє ефективному використанню технічних дій, що має позитивний вплив на техніко-тактичні показники та бойову працездатність спортсменів. Іншим результатом тренувальної програми стало покращення швидкості та витривалості ударів, що підтверджується статистично значущими змінами, отриманими під час тестування швидкості рухів рук у експериментальній групі. Сформована експериментальна програма комплексного розвитку фізичної підготовки спортсменів з змішаних єдиноборств мма, експериментально перевірені та описані результати й висновки.
Keywords: тренувальний процес, фізична підготовка, динаміка, змішані єдиноборства.