ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЇ УЧНІВ СЕРЕДНЬОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ ДО РУХОВОЇ АКТИВНОСТІ В СИСТЕМІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ - Антонюк, Вадим (My University, 2024)
У сучасних умовах, коли здоров'я нації є одним із пріоритетів, особливої актуальності набуває проблема формування здорового способу життя у підлітків. Необхідність розвитку індивідуальних рухових навичок серед школярів підкреслюється низкою державних документів. Для вирішення окресленої в роботі проблеми, необхідно створювати умови для регулярних фізичних навантажень. Нова система фізичного виховання, яка враховує індивідуальні особливості кожного учня, є важливим кроком у цьому напрямку. Різноманітні форми рухової активності сприяють не тільки фізичному здоров'ю, але й загальному розвитку особистості. Залучення школярів до різноманітних форм рухової активності є одним із ключових напрямків у вирішенні проблеми недостатньої рухової активності сучасних дітей.
Keywords: школярі, здоровий спосіб життя, рухова активінсть, фізичне здоровʼя.